Tjeerds verhaal na de therapie

‘Ik ben zo blij dat ik dit herstelprogramma heb gevolgd. Het is mijn ‘lifesaver’ geweest. Als ik het niet had gedaan, was ik mijn vrouw en mijn gezin kwijtgeraakt en dat is het beste wat me tot nu is overkomen.’

“Ik vind het heerlijk dat ik niets meer te verbergen heb, mijn telefoon overal kan laten liggen en gewoon kan zeggen waar ik uithang.”

‘Ik weet dat ik er nog niet ben, dat ik nog verder moet werken aan het herstel van mijn betrouwbaarheid, maar het begin is gemaakt. Ik blijf ook naar de nazorgbijeenkomsten komen en ik wil de individuele therapie voortzetten.

Ik wil mijn ‘Nieuwe Ik’ nog verder laten drijven op de rivier van veranderingen, want het bevalt me uitstekend. Terugblikkend is mijn leven veel interessanter geworden dan voorheen.’

Guus Jongen

Psychiater NCVS

Visie van het Nederlands Centrum voor Seksverslaving (NCVS)

‘Iedereen die een geheim seksleven heeft zal dit dubbelleven herkennen. De twee werelden moeten gescheiden blijven om het geheime seksleven te kunnen laten voortbestaan, waardoor gelogen, bedrogen en gemanipuleerd moet worden.