Referenties

Seksverslaafden over hun behandeling

“Aanpak is warm”

“Ik weet niet hoe mijn leven er uit had gezien als ik niet door mijn huisarts naar je was doorverwezen. De aanpak is warm en doortastend, opbouwend en ergens rigoureus.

Dank je wel!”

- Joris

“Therapie was helend”

“Ik was stuk. En nu ben ik heel. Dank je wel!” 

- Stephan

“Het beheerst mijn leven niet meer.  Het heeft echt lang geduurd. Eerst voordat ik het voor mezelf kon toegeven. En toen heb ik er nóg heel lang mee rondgelopen. Het is ook niet iets dat je aan de grote klok hangt, toch? Daarbij, ik had nog wel meer problemen die achteraf gezien heel logisch passen bij die problematische omgang. Maar goed. Toen ben ik in therapie gegaan.

Na drie weken wist ik al: dat had ik eerder moeten doen. De behandeling was heel fijn, persoonlijk en helemaal niet negatief (daar was ik bang voor). Ik ben inmiddels klaar en ik ben bijzonder dankbaar.

Nou ja, klaar, ik denk dat die seksverslaving altijd bij me blijft. Maar het beheerst mijn leven niet meer en ik weet wat ik kan doen mocht ik toch ooit weer die neiging krijgen.”

- Simon

“Mijn leven weer op de rit”

“Ik had alles. Alles. Alles. Dikke baan. Vrouw. Twee kinderen. Alles mooi voor elkaar. Op papier dan. Want ondertussen drukte ik al mijn gevoelens, angsten, wanhoop en leegte weg met onafgebroken verdovende seks. Niet eens heel bijzonder hoor, maar wel non-stop.”

“In de auto, op mijn werk, thuis op het toilet terwijl ik eten kookte. De hele tijd. Ik voelde er ook eigenlijk niks meer bij. Het was een grijze ruis die ik niet uit kon zetten. Tot ik op mijn werk betrapt werd. Een vrouwelijke collega zag me bezig. Ik heb alles verloren.”

“Mijn vrouw trok het niet. Mijn baan was ik meteen kwijt. Gek genoeg zakte ik niet dieper weg. Ik kwam in actie. Ik heb door de therapie mijn leven op de rit gezet. En ik ben nog steeds alles kwijt. En dat is vreselijk. Maar ik heb mezelf terug.”

- Dirk

“Inzicht in mijzelf door therapie”

“Het heeft lang geduurd voordat ik kon inzien dat het niet de seks was, maar mijn omgang met mensen en ze dicht bij me laten komen. Ik vond dat zo’n stom idee. Ik moest gewoon stoppen van mezelf. Niet dat slappe gelul. Maar dat slappe gelul bleek precies wat ik nodig had.”

“Met mijn gedwongen gestop maakte ik het mezelf steeds moeilijker. De seksverslavingstherapeut heeft veel geduld met me gehad. Ik ben daar dankbaar voor”.

- Sjors

Het beheerst mijn leven niet meer, ik ben vrij!”

- Simon

Drie mannen praten zeer openhartig over hun worsteling met seksverslaving.

Een indringende documentaire die veel emoties losmaakt.