“Toen ze er voor de derde keer achter kwam en uit boosheid een glas kapot kneep, ben ik me lam geschrokken. Toen besefte ik pas echt dat ik de controle totaal kwijt was.”

‘Altijd had ik gedacht: iedere man doet dit soort dingen. Ik ook. Dus dit is mijn ding. Van mij alleen. Het staat los van mijn huwelijk, omdat het niets met mijn vrouw te maken heeft.’

Hannie van Rijsingen

Seksuologe NCVS

Visie van het Nederlands Centrum voor Seksverslaving (NCVS)

“Het komt heel vaak voor dat de man of vrouw in kwestie zelf niet erkent of in de gaten heeft dat het geheime seksleven zo’n impact heeft op de relatie. De ongenoegens die door de partner worden geuit worden niet op waarde geschat en afgedaan als moeilijk doen of jaloersheid.

Hoe je het als verslaafde ook noemt en is je relatie belangrijk voor je, wordt het tijd om je partner serieus te nemen, ook al moet je daarvoor je comfortzone verlaten. Want dat is een gevolg als je je eigen gedrag onder de loep gaat nemen. Het goede nieuws is: wij zijn er voor je om je hierin te begeleiden.”